smögen

Mysiga kustsamhällen för utflykt & bad

Upplev Bohusläns kustsamhällen, kända för sin natursköna skärgård, pittoreska fiskebyar och rika maritima kultur.

De charmiga samhällena, med sina rödmålade stugor och klippor i bohusgranit, lockar besökare året runt och utgör en idyllisk destination för både avkoppling och äventyr. 

För att ta dig till de olika destinationerna använd dig av GOOGLE MAPS 

Personfärja till öarna är avgiftsbelagd. Tidtabell och priser hittar du i Västtrafiks app RESEPLANERAREN 

Smögen

Strandpromenaden vid Smögen är ett av Sveriges populäraste turistmål. Den ligger längs södra sidan av Smögens gamla fiskehamn. Träpromenaden som är cirka 1000 meter lång börjar vid fiskmarknaden i hamnens östra del. Mysiga krogar och små butiker.

Kärringön

Käringön är en liten ö längst ut i havsbandet omgiven av salt och kristallklart vatten. Det finns därför inga bilar, mopeder eller cyklar och ön är underbar att besöka ön året om. Här finns västkustens saltaste bad och på ön har många trevliga restauranger och butiker. 

gullholmen & hermanö

Strosa genom Gullholmens gränder bland gamla fiskarstugor och sjöbodar. I hamnområdet kan du äta god mat och ta del av båtlivet.

Andra halvan av samhället ligger på Härmanö, ett av Bohusläns största naturreservat med ljunghedar, blomstrande ängar och hagar som omgivna av karga klippområden och badplatser.

ramsvikslandet

Strax väster om Hunnebostrand ligger naturreservatet Ramsvikslandet – även känt som klippornas rike. Ett vandringsparadis genom gröna kustängar och ljunghedar, upp på slätslipade rosa klipphällar som skapats av inlandsisen och västerhavets omilda behandling.

lysekil

Lysekil är en tätort och centralort i Lysekils kommun, i Bohuslän i Västra Götalands län. Beläget längst ut på Stångenäset, där Gullmarn och Åbyfjården möts, har Lysekil haft en historiskt stark havs- och fiskeindustri. Staden ligger i norra Bohuslän, och är en av Bohusläns större tätorter. 

Grundsund

Den charmiga kustpärlan Grundsund ligger längst västerut på Skaftö, mellan Orust och Lysekil i mellersta Bohuslän. Här ligger husen tätt och ombonat. I Grundsund finns badplatser och mysiga restauranger.

Grundsund Bohuslän

Bild ovan: Grundsund i Bohuslän. Foto: Åsa Dahlgren. 

Headerbild: Kayak som paddlar in i Smögen. Fotograf: Elin Larsgren

Har du frågor?

Vi hjälper dig gärna både före din bokning och under ditt besök hos oss.
 

+46 (0)70 627 69 64