Konst, butiker & hantverk

Att uppleva konst, hanverk och kultur är en resa genom tid och rum, där färger, former och idéer väcker känslor och tankar som berör våra djupaste sinnen.

I Bohuslän finns massor att upptäcka året om. Varje årstid har sin charm och sina upplevelser. Vi har valt att tipsa om kulturupplevelser som ligger inom en knapp timme med bil och har fokuserat på Orust, Tjörn, Marstrand och Ljungskile. Åker du norrut så finns det mycket mer att besöka och uppleva.  Vi tipsar gärna mer när ni är på plats, eller mejla oss era frågor.

planera er utflykt 

I huset ni bokat finns turistbroshyrer och kartor, samt fler tips på utflyktsmål.

Besök respektive hemsida för öppettider och info om priser.

Nordiska Akvarellmuseet

Beläget i natursköna Skärhamn på Tjörn ligger Akvarellmuseet som lockar turister från hela världen.  En badplats ligger precis intill, och på museets restaurang ”Vatten” serveras utsökt mat. I hamnområdet intill finns flera trevliga butiker och restauranger och här kan du handla med dig färsk fisk och skaldjur.

Pilane

Världsberömd skulptur i storslagen natur från alla världens hörn och definitivt värt ett besök. Beläget mitt på Tjörn och med magsik utsikt över havet.

Strandverket

På Strandverket i Marstrand anordnas konstutställningar och andra kulturevenemang. Marstrand är ett trevligt utflyktsmål med många restauranger, rikt båtliv och shopping.

Moriks fårgård 

Här kan du handla närproducerade produkter från gården som lammkött, fårskinn, potatis och grönsaker. I deras butik, belgäget på Tjörn kan man även köpa inredning, hantverk och kläder som hör lantlivet till. Här finns även ett mysigt cafe´. Och självklart får och lamm.

Ljungskile

I mysiga badorten Ljungskile bara 15 minuter bort finns mycket trevligt att upptäcka och besöka.  I centrum finns flera trevliga butiker, caféer och restauranger. Strax utanför samhället ligger Växthuset Ulvesund som har ett stort utbud av egenodlade växter, ekologiska grönsaker samt ett trevligt fik och konstutställningar.  

Dalslands konstmuseum

Lite längre bort men ändå nära ligger Dalslands konstmuseum Väl värt att besöka är detta museum där samtidskonsten möter naturen. Här finns också en museibutik och en park med promenadstråk och utställningar. Nere vid sjön finns en gästbrygga med badmöjlighet.

 
Cafe på Dalslands konstmuseum

Bilden ovan: Dalslands konstmuseum. 

Headerbild: Kvinnor som beskådar konst på Akvarellmuseet i Skärhamn. Fotograf: Amplifyphoto

Har du frågor?

Vi hjälper dig gärna både före din bokning och under ditt besök hos oss.
 

+46 (0)70 627 69 64