Caféer och restauranger

Låt matlusten styra din resa och upptäck Västsveriges unika smaker och naturliga råvaror. I området finns ett stort utbud av restauranger, caféer och krogar. 

Älskar du fisk, skaldjur och närproducerad mat med lokala råvaror så har du hamnat rätt när du valt att besöka Bohuslän. Besök restaurangernas respektive hemsida för bokning och öppettider. I husen finns också turistbroschyrer med fler tips.

Bryggvingen 

Restaurangen & fiskaffären Bryggvingen ligger precis vid havet på den lilla ön Lyr i Orusts sydvästra skärgård. Välbesökt för sin goda mat, kan det vara en bra idé att boka i god tid. Bryggvingen har en fantastisk uteservering men magisk havsutsikt.

Slussens Pensionat 

Det svenska musikhotellet i väst är definitivt värt ett besök! Livemusik med välkända artister under hela sommarhalvåret. Under lågsäsong kan du se livemusik, standup eller quizza under helgerna. Slussens pensionat ligger i det lilla samhället Slussen på norra Orust. Har du båt med dig till Hällesdalen så går det enkelt att ta sig till Slussen med båt.

Åstols rökeri 

Åstols rökeri är en fiskrekrog med eget rökeri och butiksförsäljning. De har även livekonserter och bara resan till detta lilla skärgårdsparadis är väl värt ett besök. 

Salt & sill  

Längst ut på Tjörns västsida beläget på Klädesholmen, finner du  Salt & Sill. En riktig skärgårdspärla som formats av passion för mat och människor.  Njut av strålande havsutsikt och havets delikatesser. Ta gärna en promenad i den fina lilla byn på Klädesholmen.

Sundbys gårdscafé 

Vackert beläget säteri på Tjörn med bland annat köksträdgård, promenadstigar och naturlekplats för barnen. Hit åker man inte bara för maten utan lika mycket för den vackra trädgården som omger och Sundsby Gårdscafé och de spännande grottorna en området

brödbacken 

Brödbackens surdegsbageri & naturcafé  i utkanten av Ljungskile är vackert beläget i en restaurerad lada med anor från 1600 talet. Här serveras bröd, bullar, bakverk och smörgåsar, och också lunch och ibland pizzakväll och liveband, precis allt andas kärlek och omsorg.

Korvhantverks fatabur kåröd

Denna Fatabur är en ekologisk charkdestination med charkuteri, gårdsbutik, restaurang & köksträdgård beläget på östra Orust i en ombyggd gammal lada. Hur charmigt som helst och väl värt ett besök.

Musselbaren

En kvart med bil, eller en en dryg halvtimme med cykel från Hällesdalen, i det lilla samhället Ljungskile, ligger den omtyckta restaurangen Musselbaren. På bänkar vid rejäla träbord i det gamla Klocktornets servering i Lyckorna, mitt i det havsnära bohuslänska landskapet, står musslan i centrum.  

 

Musslor

Har du frågor?

Vi hjälper dig gärna både före din bokning och under ditt besök hos oss.
 

+46 (0)70 627 69 64